Roma Gezilecek Yerler – En Detaylı Liste!

Kolezyum sunset
Kolezyum Gün Batımı

Roma gezilecek yerler konusunda oldukça fazla alternatife sahip bir şehir. İlk kez yurtdışı seyahati yapacak biri için hem tarihi bir çok yeri barındırması bakımından hem de konaklama için çokça seçeneğin bulunmasından dolayı en mantıklı şehirlerden biri.

Kolezyum - Roma
Roma – Kolezyum

Roma’da nereler gezilir? sorusunu duyunca ilk aklıma gelen yerler; Kolezyum, Roma Forumu, Trevi Çeşmesi, Pantheon, Novano Meydanı, İspanyol Merdivenleri ve Vatikan olmakta.

Roma yaklaşık olarak 3000 yıllık antik bir kent bu yüzden kimilerine göre Avrupa’nın başkenti olarak kabul edilmekte. Roma’da ki antik kalıntılar, müzeler, eşsiz sanat eserleri, benzersiz sarayları ile bu söylemi haklı çıkartmakta bana göre.

Roma’da nerede konaklamalı?

Roma’da görülmesi gereken yerler çok fazla olunca ve çoğuna yürüyerek ulaşılabilindiği için konaklama yapılacak lokasyonda daha fazla öneme sahip oluyor.

Tarihi kent merkezi (Centro Storico), Termini bölgesi, Trastevere, Monti, Villa Borghese, Aventine ve Vatikan bölgesi Roma’da konaklama yapılabilecek bölgeler. Bu bölgeler hakkında ki Roma’da nerede kalınır? yazımı okuyarak kalacak yer sorununu çözebilirsiniz.

Roma’da uygun konaklama için Roma hostel tavsiyeleri yazısına göz atın.

Roma’ya Ne Zaman Gitmeli?

İlkbahar ayları özellikle nisan sonu ve mayıs ayının ilk haftaları hem turist kalabalığının olmadığı hem de yaz aylarına göre daha uyguna konaklama imkanı olduğu için Roma’ya ne zaman gitmeli diye soranlara ilk tavsiye ettiğim dönem.

Yaz aylarında ise İstanbul’un keşmekeşini aratmayacak hale geldiğinden dolayı tercih etmenizi istemem ama birçoğumuzun izin günleri bu aylara geldiği için bir şey diyemiyorum.

Sonbahar ayların da ise yine ilkbaharda ki gibi hem havası hem de turist yoğunluğunun azalmasından dolayı tercih edilebilir.

Roma’da Ulaşım

Türkiye’den Roma’ya direkt uçuş yapan havayolu firmaların sayısı az değil. Low cost hava yolu şirketi Pegasus da bu şehire direkt uçuş düzenlemekte ve şehrin ana havaalanı Fiumicino’ya uçmakta bunu dipnot olarak söylemek istiyorum.

Ulaşım konusunda daha önce yazdığım Roma havaalanından şehir merkezine ulaşım , Roma şehir içi ulaşım seçenekleri ve Rome Pass Card nedir? konularına bakmayı unutmayın.

Roma Gezilecek Yerler Listesi ve Haritası

Roma’da gezilecek yerlerin listesini aşağıya sıralayacağım fakat en önemli lokasyonları daha detaylı açıklayacağım.

Bu yüzden Roma gezilecek yerler haritasında da bu önemli gördüğüm yerleri işaretleyeceğim. Haritaya ulaşmak için tıklayın.

Roma gezilecek yerler listesi şöyle;

Venedik Meydanı

Santa Maria in Ara Coeli

Capitol Tepesi

Capitol Tepesi Terasları

Kolezyum

Paletino Tepesi Roma Forumu

Domus Aurea

St Pietro in Vincoli

Nerva Forumu

Augustus Forumu

Traian Sütunu

Santa Maria di Loreto

Le domus R. Pal. Valentini

Chiesa Del Gesu

Torre Argentine

San Andrea Della Valle

Campo de Fiori

Sant Agnese in Agone

Navona Meydanı

San Luigi Fransız Kilisesi

Pantheon

Santa Maria Sopra Minevra

Sant İgnazio de Loyola Kilisesi

Hadrian Tapınağı

Colonna Sarayı

Trevi Çeşmesi

Aziz Vincent ve Anastasio

Quirinale Tepesi

Antik Sanatlar Milli Müzesi

Kapuçin Mezarları

Appian Way

İspanyol Merdivenleri

Ulusal Modern Sanatlar Müzesi

Firdevsi Meydanı

Asklepios Tapınağı

Siena Meydanı

Pietro Canonica Müzesi

Borghese Galeri

Casina Valadier-Teras

Pinchio Bahçeleri

Popola Meydanı

Marcellus Tiyatrosu

Portunus Tapınağı

Bocca Della Verita

Circo Massimo

Santa Sabina Bazilikası

Aventino Tepesi

Trastevere

Caius Cestius Piramidi

Kutsal Melek Kalesi

Vatikan Meydanı

Aziz Petrus Bazilikası

Vatikan Müzeleri

Caracalla Hamamları

Gianicolo Tepesi

Villa Farnesina

National Roman Museum

Santa Maria in Trastevere

Ostia Antica

Basilica of San Clemente

San Giovanni in Laterano

Roma’da nerede kalınır? yazısını okumadan otel rezarvasyonu yapmayın!

Kolezyum

Kolezyum sunset
Kolezyum Gün Batımı

Flavian Amfitiyatrosu olarak bilinen bu antik yapı her yıl yaklaşık olarak 6 milyon ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Sizde Roma gezilecek yerler listesinin başına burayı eklemeyi unutmayın.

Kolezyum, Roma’nın ana sembolü diyebiliriz. Neredeyse 2.000 yıllık tarihi ile Roma İmparatorluğu’ndaki yaşam tarzını keşfetmeniz için sizi zamanında geri getirecek çok heybetli bir yapı.

Kolezyum’un inşaatı 72 yılında Vespasian imparatorluğu altında başladı ve 80 yılında imparator Titus’un yönetimi sırasında bitti. Tamamlandıktan sonra, Kolezyum 188 metre uzunluğunda, 156 metre genişliğinde ve 57 metre yüksekliğinde en büyük Roma amfitiyatrosu oldu.

Bu açıkhava tiyatrosunun içini vaktiniz varsa mutlaka gezmenizi isterim. Bir zamanlar gladyatörlerin dövüştüğü Kolezyum inanıyorum ki hatıralarınızdan silinmeyecektir. Ancak Kolezyum’un önüne geldiğinizde önünde ki sıra gözünüzü korkutabilir bu yüzden Kolezyum girişinde sıra beklemek istemezseniz Rome Pass Card alabilir yada özellikle şehir turları konusunda öne çıkan getyourguide sitesi üzerinden Kolezyum biletini alabilirsiniz. Kolezyum bileti için tıklayın.

Kolezyum’a ulaşım

Eğer yürüyerek gezmeyen biriyseniz metro hattında ki Colesseo durağı tam olarak Kolezyum’un önünde konumlanmış, metro ile ulaşabilirsiniz. Bu önemli mekan hakkında ki Kolezyum yazısında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz

Kolezyum yakını otel tavsiyelerim;

Sizlere iki otel tavsiye edeceğim, ikisi de Kolezyum’a oldukça yakın mesafedeler. Daha yakın oteller var hatta penceresinden Kolezyum’u görebilecekleriniz ama gecelik fiyatları çok uçuk rakamlarda o yüzden ben bu iki oteli öneriyorum.

İlk önerdiğim otel;
Capo d´África – Colosseo; 4 yıldızlı olan bu otel Booking üzerinden 8.9 gibi yüksek bir puana sahip. Otel hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

İkinci önereceğim otel ise;

Hotel Hiberia; bu otel 3 yıldızlı, Trevi Çeşmesi, Venedik Meydanı ve Kolezyum’a oldukça yakın bir konumda. Booking üzerinde ki puanı 8.7

Bu otel hakkında detaylı bilgi ve rezarvasyon için tıklayın.

Kolezyum giriş ücreti; 16 Euro (internet üzerinden alırsanız 18 Euro)

Bu aldığınız bilet ile sadece Kolezyum’u değil Roma Forumu ve Palatino Tepesini de gezebiliyorsunuz.

Roma Forumu

Roma Forumu
Roma Forumu

Kolezyum’un hemen yanında batı tarafında bulunan Roma Forumu Roma’da ki yaşam hakkında bilgiler veriyor. Şehrin siyasi ve kültürel merkezi olan Roma Forumu Palatino ve Capitolino tepeleri arasında yer alıyor.

Romulus Tapınağı, Satürn Tapınağı ve Sezar Tapınağı gibi bir çok önemli tarihi noktaları barındırıyor Roma Forumu. Bu yüzden Roma’da görülmesi gereken yerlerden biri.

Eğer Kolezyum’a giriş bileti aldıysanız buraya girişte de aynı bileti kullanabilirsiniz. Bilet almadı iseniz buraya tıklayarak getyourguide sitesi üzerinden giriş biletini alabilirsiniz. Bilet için tıklayın.

Buraya ulaşım yine metro hattında ki Colesseo durağı üzerinden yapılmakta.

Pantheon

Pantheon

Roma’da en iyi korunan yapı hangisi derseniz bana göre bu Pantheon’dur. O kadar görkemli ki içine girdiğinizde günümüzden yaklaşık 2000 yıl önce bu yapının nasıl yapıldığını düşünmeden edemiyorsunuz.

Yunanca ’da tüm tanrıların tapınağı anlamına gelen Pantheon MÖ 31 yılında Marcus Agrippa tarafından yaptırılıyor fakat MS 80 yılında yanınca yenisi İmparator Hadrian tarafından 118-125 yılları arasında inşa ettiriliyor.

Kubbesi 43 mt yükseklikte bulunuyor ve en tepesinde göz anlamına gelen “oculus” adında bir delik bulunuyor ve tapınağın ışık almasını sağlıyor.

Panteon’un iç kısmında çok sayıda İtalyan kralının mezarları ve çok sayıda sanat eseri bulunuyor. Panteon’da gömülü bulunabilen en tanınmış kişi şüphesiz ressam ve Rönesans mimarı Raphael.

Girişin ücretsiz olduğu Pantheon, konumu ve önünden geçmemenizin imkansız olmasından  dolayı Roma gezilecek yerler listesine istemeseniz bile girecektir. : )

Adres: Piazza della Rotonda

Giriş ücretsiz

Ziyaret saatleri: 08:30-19:30 (Pazar günleri 09:00-18:00)

Navona Meydanı

Navona Meydanı – Fontana Del Moro

Melekler ve Şeytanlar filminden aşina olduğunuz Novana Meydanı Roma’nın en hareketli meydanlarından biri. Meydanı çevreleyen kısımda bir çok restoran ve kafe bulunmakta.

Manzara güzel olunca haliyle bu meydana bakan kısımda ki mekanlarda hesap biraz fazla gelebilir. Bu yüzden Navona Meydanı’nın ara sokaklarına dalıp hem farklı mimari yapıları görebilir hem de daha ucuza yeme-içme olayını halledebilirsiniz. Bundan dolayı Roma’da görülmesi gereken yerlerin ilk sıralarında yer bulması kaçınılmaz bir meydan.

Bu meydan da önceleri bir stadyum varken onun yerine halkın vakit geçirebileceği bir meydan inşa edilmiş.

Meydan da ki en önemli nokta İtalyan mimar Bernini’nin yaptığı ve dünyanın 4 büyük ırmağını temsil eden Fontana dei Quattro Fiumi dir. Bu çeşme meydanın en çekici yeri diyebilirim. Dünyada ki 4 büyük nehir olan Nil, Ganj, Rio ve Tuna’yı temsilen barok tarzda inşa edilmiş.

Trevi Çeşmesi

Aşk Çeşmesi

Yine Roma’da görülecek yerler listesinde üst sıralarda yer bulacak olan Trevi Çeşmesi mimari olarak sizi hayran bırakacak.

Yaklaşık olarak 30 yılda tamamlanabilen ve dilimize Roma Aşk Çeşmesi olarak geçen bu yapının mimari Nicola Salvi

Bu Aşk Çeşmesi’nin asıl popüler yapan olay sanırım suya para atarsanız dileğinizin gerçekleşeceği inancı : ) Tabi öyle rastgele para atmak yok, inanışa göre sağ elinizle sol omzunuz üzerinden attığınız anda dilekleriniz kabul olacak, lütfen dikkat edelim bu konuya : )

Her daim kalabalık olan bu nokta en güzel günün ilk saatlerin de fotoğraflanabiliyor. İnsanlar henüz doluşmamışken buraya gelip güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Roma gezilecek yerler listesi nin en üst sıralarında yer alacak bu nokta konum olarak Pantheon, Navona Meydanı ve İspanyol Meydanı’na çok yakın.

Gezilecek yerlerin listesini çıkarttıktan sonra o günkü rotanızda üstte saydığım yerlerden sonra buraya da yer verebilirsiniz.

İspanyol Merdivenleri

İspanyol Merdivenleri Nerede
İspanyol Merdivenleri – İspanyol Meydanı

Yukarı da listelediğim Roma gezilecek yerler listesinin köşe başı konumlarından sonra burada ki popülerlik sizi tatmin etmeyebilir, çünkü İspanyol Merdivenleri etrafında diğer noktalarda ki gibi mimari olarak göz alıcı pek bi yer yok.

Ama yine de İspanyol Merdivenleri Roma’da görülmesi gereken yerlerden biri. Unesco tarafından 2019 yılında alınan kararla merdivenler üstünde oturmak yasaklanmış.

Babayiğitlik yapıp oturmayı denemeyin oturmanın cezası baya tuzlu haberiniz olsun. : )

Bu merdivenlere ismini bu meydanın yakınında bulunan İspanyol Konsolosluğu vermekte, meydanın üst kısmında Trinita Dei Monti kilisesi mimarisiyle dikkatinizi çekebilir.

İspanyol Merdivenleri’nin çekim merkezi olmasının bir diğer nedeni hemen alt tarafında bulunan ve pahalı mağazaların bulunduğu Via Condotti  caddesi.

Buraya yakın Otel Önerim;

Hotel Caravita; Booking üzerinde 9.2 puana sahip bu otel konum olarak Pantheon ve Trevi çeşmesine 300 mt, Navona Meydanı ve İspanyol Merdivenlerine ise 600 mt uzaklıkta mükemmel bir konuma sahip.

Otel hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Vatikan

Vatikan

Başlı başına tam 1 gününüzü vermezseniz burayı gezdim diyemezsiniz. Vatikan üzerinde insan yaşamının olduğu dünyanın en küçük ülkesi konumunda.

Hristiyanlık dünyasının ve Katolik Mezhebinin merkezi konumunda ki Vatikan da Roma gezilecek yerler listesinin bir üyesi. Her ne kadar ayrı bir ülke olsa da Roma’nın ayrı bir mahallesiymiş gibi durduğu için bu listede yerini alıyor.

Yaklaşık olarak 50 hektarlık bir alanı kaplayan Vatikan’da 54 tane sanat galerisi bulunuyor. Sizce bu galerileri hakkıyla gezmek ne kadar zamanınızı alır?

Aziz Petrus Meydanı Vatikan’da surlarla çevrilmemiş tek yerdir. Her yılbaşında Papa bu meydandan Hristiyan alemine seslendiği konuşmalar yapmaktadır.

Azis Petrus Bazilikası ise Roma’da ki en büyük bazilikalardan biridir. Tam olarak 60000 kişi kapasiteli bu yapının yüksekliği tam olarak 190 metredir.

Bazilikanın en üstüne çıkmak merdivenler ile 8 Euro, merdivenler beni yorar ben asansörle çıkmak istiyorum derseniz de 10 Euro bedeli var. Bence asansörü tercih etmenizde fayda var çünkü 320 basamak birden çıkıp inmek herkesin harcı değil : )

Sistina Şapeli ise Vatikan’da görüpte unutamayacağınız noktalardan birisi. Mimarisinin yanı sıra duvarlarına ve tavanına işlenen freskler ile ünlüdür. Şapelde çalışan en önemli sanatçılardan bazıları Botticelli, Perugino, Luca ve Michelangelo‘dur.

Özellikle Michelangelo’nun “Adem’in Yaratılışı” adlı Şapelin tavanına işlediği fresk belki de buranın en ünlü eseridir. Şapelde fotoğraf çekmek yasak olsa da bir çok kişi flaş açmadan birkaç kare fotoğraf çekiyor.

Vatikan bu kadar ilgi çekici olunca önünde ki giriş sırası da haliyle uzayıp gitmekte. Ya açılış saatinden çok önce gelip burada sıraya gireceksiniz yada Roma tatilinizi önceden planladıysanız sınırlı sayıda kendi resmi sitesinde satışa sunulan biletlerden almaya çalışacaksınız.

Bu durumlardan ikisi de olmadıysa Getyourguide üzerinden satışa sunulan Vatikan’a hızlı giriş biletlerinden alacaksınız. İnanın Vatikan’ın önünde ki sırayı gördükten sonra hızlı giriş bileti ilaç gibi gelecektir. Bileti almak için tıklayın.

Ziyaret saatleri; 09:00-18:00 arası, Pazar günleri kapalı sadece her ayın son Pazar günü 09:00-14:00 arası açık ve son giriş bu günlerde 12:30

Giriş Ücreti: 17 Euro, eğer online bilet almak isterseniz +4 Euro daha vermek zorundasınız.

Castel Sant Angelo

Castel Sant Angelo
Castel Sant Angelo

Hadrian Mezarı olarak bilinen Castel Sant’Angelo, Vatikan’a kısa bir mesafede bulunan Tiber’in sağ kıyısında yer alan bir kaledir.

Binanın inşası 135 yılında, kendisi ve ailesi için türbe olarak kullanmayı amaçlayan İmparator Hadrian yönetiminde başlanıldı. 139 yılında tamamlandı ve bir süre sonra 403 yılında Aurelian Walls‘a entegre edilerek askeri bir bina haline geldi.

590 yılında, büyük bir veba salgını şehri harap ederken, Papa Gregory I, salgının sona erdiğini açıklayan kalenin üstünde Başmelek Saint Michael’ı gördü. Görünüş anısına bina bir melek heykeli ile taçlandırıldı.

1277 yılında, kaleyi Vatikan’a bağlayan 800 metrelik güçlendirilmiş bir koridor inşa edildi, böylece Papa tehlikede olduğu takdirde kaçabilme imkanı sağlanılmış oldu. 1527 yılında Roma’da meydana gelen kuşatmalarda Papa VII. Clement kaleyi sığınak olarak kullandı.

Bir dönem Fatih Sultan Mehmet’in oğlu Cem Sultan da bu kalede tutsak kalanlardan biri. Roma’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de bence bu kale.

Eğer burası hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turlara katılabilirsiniz, Castel Sant’Angelo Hızlı Giriş Bileti ve Ekspres Turu da bunlardan biri, Getyourguide üzerinden bu tura bilet almak isterseniz tıklayın.

Ziyaret saatleri:  09-00-19:30 arasında ve pazartesileri kapalı

Giriş ücreti: 15 Euro

Avrupa Birliği vatandaşlarına 7 Euro (18-24 yaş arası)

Trastevere

Trastevere Sokakları

Roma’da gezilecek yerler arasında kaybolmalık bir yer arıyorsanız Trastevere tam aradığınız yer : ) Arnavut kaldırımlı daracık sokaklarıyla, sarmaşıklı renkli evleriyle ve sardunyalar ile kaplı balkonlarıyla sizi büyüleyeceğinden eminim.

Özellikle Kolezyum, Trevi Çeşmesi ve Pantheon gibi tıklım tıklım dolu lokasyonlardan sonra burada ki mimari her ne kadar sokakları dar olsa da sizi ferahlatacaktır.

Trastevere’nin en çekici bölgesi Santa Maria Meydanı (Piazza di Santa Maria) ve burada Meryem Ana Bazilikası‘nı görmek mümkün.  3. Yüzyılda yapılan binanın çan kulesi ise 12. Yüzyılda tamamlanmış.

Santa Maria Bazilikasına ücretsiz olarak 07:30-21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Rönesans zamanında inşaa edilmiş Villa Farnesina bu bölgede sanatseverlerin görmesi gereken yapılardan biri.  Özellikle duvarlarını ve tavanını kaplayan Rafael’in freskleri görmeye değer.

Villa Farnesina’ya giriş ücreti sesli rehber dahil 10 Euro
Pazartesiden Cumartesiye sabah 09:00-14:00 saatlerinde ve her ayın 2. Pazar günü sabah 09:00 dan 17:00 a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Villa Farnesina’nın hemen karşısında yine sanatseverlerin görmesi gereken Palazzo Corsini bulunuyor. Barok tarzda eserlerin bulunduğu bu yapının içinde özellikle Caravaggio’nun eserleri görülmeye değer.

Trastevere’de ayrıca görülmesi gereken yerler; Botanik bahçe (Orto Botonico), Janiculum Tepesi, Villa Doria Pamphili.

Roma Yeraltı Mezarlıkları (Catacombs)

Roma yeraltı mezarlıkları
San Sebastiano yeraltı mezarları

Roma’nın altında bir şehir daha var deseler şaşırmazsınız belki ama bu şehir ölülerden oluşuyor desem ne dersiniz? : ) Sizi şaşırtacak bir haber;  Roma’nın altında binlerce yıllık ‘catacomb’ denilen yeraltı mezarlıkları bulunmakta.

Bu yeraltı mezarlıklarından bir kısmı keşfedilmiş ve halen keşfedilmeyi bekleyen mezarlıklar olduğuna inanılıyor.

Ayaklarınızın altında başka bir şehir yatıyor diyebilirim. Roma yeraltı mezarları, yeraltı kiliseleri, tapınaklar, evler ve nehirler ile birlikte başka bir dünyaya ve bu muhteşem şehrin büyüleyici tarihine gizemli bir bakış sunuyor.

Antik Roma kanalizasyon Cloaca Maxima kalıntıları gibi bazı yeraltı sitelerinin erişimi kısıtlı olsa da, ziyaret etmek için seçenekler var. Roma gezilecek yerler listenizde popüler lokasyonlardan sonra bu yeraltı mezarlarına da yer verirseniz farklı bir gün geçirirsiniz diye düşünüyorum. Ama kapalı alan korkusu olanlara tavsiye etmiyorum : )

Günümüzde Yeraltı Mezarları nelerdir?

Roma şehrinde, binlerce mezarın bulunduğu kilometrelerce yeraltı tünellerinden oluşan altmıştan fazla yer altı mezarlığı vardır. Şu anda sadece 5 tanesi halka açık:

San Sebastiano yeraltı mezarları

Adres: 136, Via Appia Antica’dadır. 12 km uzunluğundadır ve Hristiyan olduğu için şehit edilen bir asker olan San Sebastiano adını alırlar.

San Calixto yeraltı mezarları

 Adres: 110/126 Via Appia Antica’da bulunmaktadır. 20 km’lik galerilerden oluşan bir ağa sahip ve 16 papa ve düzinelerce Hıristiyan şehitinin mezarlarını barındırıyor.

Priscilla Yeraltı Mezarları

 Adres: 430 Via Salaria’da bulunur. İçinde Meryem Ana’nın ilk temsili olarak sanat tarihi için önemli bazı freskler bulunuyor.

Domitilla yeraltı mezarları

Adres: 280, Via delle Sette Chiese’de bulunmaktadır. 15 km’den fazla olan bu yeraltı mezarları 1593 yılında keşfedilmiş ve isimlerini Vespasiano’nun torunundan almıştır.

Aziz Agnes Yeraltı Mezarları,

Adres: 349 Via Nomentana’da bulunmaktadır. Aziz Agnes, Hıristiyan inancından dolayı işkence gördükten sonra bu yeraltı mezarlarına gömülmüştür.

Sizlere Roma’da gezilecek yerler listesini elimden geldiğince sade bir şekilde anlatmaya çalıştım. Burada listelediğim 10 lokasyon bile hakkını vererek gezerseniz 3 gününüzü alacağını düşünüyorum. Özellikle Vatikan’a 1 tam gününüzü ayırsanız iyi edersiniz.

Sizler için yararlı olacağını düşündüğüm

Roma’da nerede kalınır?

Roma hostel tavsiyeleri,

Roma havaalanından şehir merkezine ulaşım

Roma şehir içi ulaşım

Roma pass card

Yazılarını okumadan seyahat planı yapmayın.

Son Yazılar Mailinize Gelsin

Seyahatinizi kolaylaştıracak önerileri ilk öğrenen olmak için Abone Olunuz!

Abone Olduğunuz İçin Teşekkürler.

Bir şeyler yanlış oldu. Tekrar deneyiniz.

Yayım tarihi
Roma olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir